Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trg-sv-petra

Slavlje Cvjetnice na Trgu svetoga Petra

Papa Franjo je 24. ožujka na Trgu svetoga Petra predvodio slavlje Nedjelje muke Gospodnje, Cvjetnice; posljednje nedjelje prije Uskrsa. Na kraju liturgije, ostajući ispred bazilike, Sveti Otac predmolio je molitvu Anđeoskoga pozdravljenja, prenosi Vatican News.

Papin Angelus u nedjelju 11. veljače

Papa Franjo je u nedjelju, 11. veljače 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Konferencija za medije Svete Stolice o prvom Svjetskom danu djece

Uoči Svjetskog dana djece koji će po prvi put biti obilježen održati od 25. do 26. svibnja 2024. u Rimu, organizatori su 2. veljače na konferenciji u Tiskovnom uredu Svete Stolice predstavili okvirni program Dana tijekom kojeg će se papa Franjo susresti s djecom iz cijelog svijeta u molitvi i prijateljstvu, prenosi Vatican News.

Papin Angelus na svetkovinu Bogojavljenja

Papa Franjo je na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Papin Angelus u nedjelju 17. prosinca

Papa Franjo je na Treću nedjelju došašća, 17. prosinca s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Sveta Jozefina Bakhita - svjedokinja snage preobrazbe Kristova oprosta

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 11. listopada papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Svoju katehezu Papa je posvetio afričkoj svetici Jozefini Bakhiti. Na kraju opće audijencije uputio je pozdrav hrvatskim hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra.

1 2 3 6