Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas BiH na konferenciji o unaprjeđenju položaja osoba s invaliditetom

Sarajevo (IKA)

Zaposlenici Caritasa Bosne i Hercegovine sudjelovali su na regionalnoj konferenciji „Deset godina rada na unaprjeđenju položaja osoba s invaliditetom kroz profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje“ koja je održana u Sarajevu u utorak 7. lipnja, izvijestili su iz Caritasa BiH.

Konferenciju je organizirao Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s Vladom Federacije BiH i Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz Federacije BIH, gosti iz institucija Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Slovenije i Republike Srpske, predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija te organizacija i privrednih društava za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Uime Caritasa Bosne i Hercegovine na panel diskusiji je sudjelovao Zlatko Malić. U svom izlaganju Malić je naglasio važnost izmjene i dopune Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju, istaknuo je zabrinutost oko primjene Zakona osobito u javnom sektoru, govorio je o potrebi definiranja i standardizacije aktivnih mjera profesionalne rehabilitacije te upoznao sudionike s aktivnostima Caritasa na nacionalnoj i nad/biskupijskoj razini.

Konferencija je bila prigoda za Caritas BiH da čestita Fondu na dosadašnjim rezultatima i da zahvali na suradnji koja je ostvarena u proteklim godina kroz realizaciju nekoliko projekta, izvijestili su iz Caritasa Bosne i Hercegovine.