Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Mostar otvorio vrata novog doma za umirovljenike u Potocima

Potoci/Mostar (IKA)

Prvi korisnici Caritasova Doma umirovljenika Emaus u Potocima kraj Mostara uselili su u ponedjeljak, 5. rujna, a dobrodošlicu im je, uz dežurno osoblje, poželio ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija don Željko Majić.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa starijom populacijom kroz svoje ustanove „Svetu Obitelj“ i „Betaniju“, ali i višedesetljetnu podršku najsiromašnijim članovima društvene zajednice kroz Kućnu skrb, Caritas Mostar je pripadnicima treće životne dobi ponudio mogućnost smještaja i pokretnim korisnicima u Domu umirovljenika Emaus.

U mjestu Potoci uz obalu rijeku Neretve nedaleko od župne crkve, ovaj novootvoreni Caritasov Dom raspolaže s 9 apartmana i 3 sobe, ukupnog kapaciteta 21 ležaja. Drugi prostorni kapaciteti Doma su: prostrani park sa šetnicom, atrij, tv dvorana i dnevni boravak te kapelica.

Uz usluge smještaja i prehrane, Dom umirovljenika pokretnim stanarima nudi i druge sadržaje primjerene njihovu zanimanju i dobi, kao što su različite kreativne radionice, društvene igre, fitnes vježbe, duhovne sadržaje i sl. Dom Emaus nudi i privremeni smještaj za članove obitelji prilikom posjeta svojim najbližima. Caritas se odlučio na ovaj potez zbog rasta broja starijih osoba koji je zbog produženja životnog vijeka, ali i sve češće odsutnosti najbližih mlađih članova obitelji.