Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas ponovno darovao stambeni kontejner

Luka (IKA)

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa župe sv. Roka u Luci, gospodin Mario je dobio na korištenje stambeni kontejner i više ne mora živjeti u derutnoj obiteljskoj kući s propalim krovištem.

Gospodin Mario ostao je bez roditelja, a zbog lošeg zdravstvenog stanja, koje je dodatno pogoršano prometnom nesrećom, nije bio u mogućnosti ni financijski ni svojim radom popravljati štetu nastalu propalim krovištem, kroz koje su vremenski uvjeti vrlo brzo uništili i ostatak kuće do te mjere da više nije bilo moguće u njoj stanovati.

„Zahvaljujući zauzetosti župnika vlč. Dražena Radigovića i trajnog đakona Berislava Vrljića, gospodin Mario ishodio je osobnu dokumentaciju, zdravstveno osiguranje, a sada je zahvaljujući suradnji triju caritasa dobio siguran i suh smještaj tako da više nema straha od kiše, vjetra i hladnoće. Naime Hrvatski Caritas darovao je stambeni kontejner Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a na zamolbu Župe sv. Roka u Luci on je 20. lipnja ustupljen na korištenje gospodinu Mariju“, opisao je tijek ove akcije Davor Zeko, koordinator župnih caritasa u Nadbiskupiji.