Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zagrebačke nabiskupije poziva na sudjelovanje u projektu "Uključi se, volontiraj i sviraj!"

Zagreb (IKA)

U zelenom parku Caritasove kuće "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici, na adresi Brezovička cesta 98, od 15. travnja do 30. lipnja održat će se projekt "Uključi se, volontiraj i sviraj!", izvijestili su u petak 12. ožujka iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


U priopćenju se navodi da su dobrodošli svi glazbenici, uključujući i one koji sviraju nesvakidašnje ili manje poznate instrumente, s ciljem upoznavanja Caritasovih korisnika sa zvukom što većeg broja različitih instrumenata.

Glavni zadatak volontera je svirati (s) korisnicima – djecom i mladima s razvojnim teškoćama, u proljetno predvečerje od 18 do 19 sati, a možda i duže, ako glazba ponese slušatelje i glazbenike.

Caritas poziva na sudjelovanje mlade glazbenike, ekipe glazbenika i/ili pjevača ili zborove; poziva sve koji su željni stjecanja iskustva u radu s djecom i mladima s teškoćama; poziva sve koji žele nešto lijepo od svojega znanja, talenta i umijeća podijeliti drugima.

Svojim nastupima glazbenici će dodatno obogatiti i razveseliti svakodnevicu Caritasovih korisnika, utjecat će pozitivno na njihovo raspoloženje i zdravlje te će im pomoći da imaju ljepši i mirniji san.

Iz Catitasa Zagrebačke nadbiskupije poručuju da će glazbenici svojim nastupom steći nova iskustva i prijateljstva, bit će predsdtavljeni na Facebook stranici Kuće Brezovica i Facebook stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te će im vrijeme volontiranja biti upisano u volontersku knjižicu.

“Sve glazbenike Kuća Brezovica poslije nastupa časti večerom. Moguć je kratkotrajan i dugotrajan volonterski angažman na projektu, ovisno o mogućnostima i željama volontera”, zaključili su svoj poziv iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.