Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zagrebačke nadbiskupije među najvećim organizatorima volontiranja

Zagreb (IKA)

Diljem svijeta 5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. Prema broju uključenih volontera i volonterskih sati Caritas Zagrebačke nadbiskupije ubraja se među najveće organizatore volontiranja u Republici Hrvatskoj.

Tijekom godine više od 250 volontera sudjeluje u različitim aktivnostima unutar nadbiskupijskog Caritasa, pomažući i družeći se s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi, starijim i nemoćnim osobama, bolesnima, osobama s invaliditetom, beskućnicima, žrtvama nasilja, siromašnima i osamljenima. Osim njih 1.150 volontera u mreži od 159 župnih Caritasa brinu se o više od 4.600 obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio je zahvalu i čestitku svim volonterima koji svoje vrijeme, sposobnosti i blizinu daruju potrebitima.

„Dragi volonteri, svojim djelovanjem odgovarate na jednu od najdubljih čežnji ljudskog srca – činite da se osoba koja pati osjeća voljenom. Nastavite biti ‘spremni na solidarnost, snažni u bliskosti, gorljivi u pobuđivanju radosti i uvjerljivi u tješenju’. Hvala vam za vašu solidarnost, blizinu, ljubav i plemenitost, a posebno za radost koju očitujete u služenju malenih i marginaliziranih“, navodi se u čestitki Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.