Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu nastavlja sa svojim projektom „Kućni hospicij“

Ivankovo/Vinkovci (IKA)

Caritas Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu sa skladištem u Vinkovcima u srijedu 26. siječnja nastavio je sa svojim projektom „Kućni hospicij“ kojim pomaže nepokretnim osobama u Bosni i Hercegovini čestim pošiljkama pelena.

„Volim reći ‘kako je ljubav beskrajno domišljata, kako kaže sv. Vinko Paulski i u toj domišljatoj ljubavi dragi Bog  uvijek otvara nova vrata, nove prozore, nove mogućnosti. Kako sam ja rodom iz Ivankova, gospodin Stjepanović mnogo toga dobra čini, i već je mnogo dobra učinio. Ja sam se jednom njemu obratila za pelene za nepokretne osobe za koje skrbim ja i Marijanska vinkovska mladež u Bosni i Hercegovini, kao i Udruga sv. Vinka Paulskoga. S obzirom na to da je sve više i više starijih, nemoćnih, bolesnih osoba, na moju zamolbu je gospodin Stjepanović, čovjek širokoga srca, bio spreman odmah pripomoći i to smo realizirali. Kad god je potreba, ja se njemu javim i povezem pelene za Bosnu i Hercegovinu“, pojašnjava članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb, Provincije Majke Divne u Sarajevu s. Marija Blanka Ruža Jeličić.

„U Hrvatskoj su danas druga vremena. Naime, nekada su ljudi imali pravo samo na jedan paket pelena. Međutim, često naši korisnici, kojima ostanu pelene, daruju Caritasu, kako bismo mi pomagali onima koji nemaju dovoljno. Božjom providnošću taj jedan susret između mene i časne Blanke se dogodio, i ona u Bosni i Hercegovini točnije na području Žepča, Livna gdje djeluje, pomaže bolesnicima. No, tamo su drugi zakoni i mjesečno imaju pravo na jedan paket pelena. Ljudima su to jako veliki financijski troškovi. Kako je velike količine problematično dostavljati, časna se često organizira sa svojim sestrama ili se poveže s nekim, oni dođu i odvezu. To je jako važna pomoć za bolesnike. Časna često dolazi u naš Caritas i u dobroj smo kondiciji za tu Božju ljubav. Nisu lagane i jednostavne stvari, ali časna se posvetila pomaganju bolesnicima“, rekao je voditelj Caritasa Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu sa skladištem u Vinkovcima i voditelj projekta „Kućni hospicij“ Milan Stjepanović.