Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebački Caritas dobio pet tona mandarina

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je 2. prosinca da je primio donaciju 5 tona mandarina od Udruge Bonus i g. Dragovića, kao pomoć korisnicima socijalne samoposluge te pogođenima potresom i epidemijom covida-19.

Uoči Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, 17. listopada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio je apel za pomoć korisnicima socijalne samoposluge. Na apel se odazvala Udruga Bonus te gospodin Dragović (restoran Lopoč, Momići, Kula Norinska).

Na apel Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć korisnicima socijalne samoposluge uključile su se zagrebačke osnovne i srednje škole, katolički vrtići te zaposlenici NZJZ „Dr. Andrija Štampar“. Akciji se pridružio i Caritas Dubrovačke biskupije koji će tijekom došašća organizirati nekoliko akcija prikupljanja pomoći, a osigurao je i donaciju od 1700 kilograma mandarina.

Osim pomoći korisnicima Caritasove socijalne samoposluge, koja ima 1200 nositelja pomoći, zagrebački Caritas donacije usmjerava i na crkvene pučke kuhinje u gradu Zagrebu (na Svetom Duhu, u Frankopanskoj, Jukićevoj i na Trešnjevci) preko kojih se na području Zagreba dnevno podijeli više od 1200 toplih obroka.

Caritas poziva proizvođače mandarina iz doline Neretve, da donacijama mandarina ali i drugog voća i povrća, pomognu potrebne na području grada Zagreba.

Osoba za kontakt za donatore: Davor Hajtud, 098 408 538; tehnicka.sluzba@czn.hr.