Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasov program „Mobilnost za naše starije“ uspješno se provodi osamnaest mjeseci

Sisak (IKA)

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Mobilnost za naše starije“ aktivan je od 1. siječnja 2021. zaključno s 31. prosincem 2022. godine, a u njemu trenutno aktivno sudjeluje 90 korisnika.

Kroz Caritasov projekt osobama starijima od 65 godina osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština. Kao najvažniji dio projekta pokazala se individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice. Time je uvelike unaprijeđena kvaliteta života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves.

Caritas Sisačke biskupije program provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku.

Sve starije osobe koje imaju potrebu za takav vid pomoći mogu se javiti voditelju projekta Mariju Šagolju na broj 097 753 5820.