Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasove radionice financijskog opismenjavanja

Zagreb (IKA)

U okviru projekta „Caritas - ne riječima već djelima II“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti covid-19, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u ponedjeljak 16. siječnja i drugu od tri planirane radionice financijskog opismenjavanja.

Radionicu za učenike sedmog i osmog razreda (Biblijska grupa) OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku vodila je Katarina Braovac, direktorica tvrtke Klijent d.o.o. iz Zagreba, društva s višegodišnjim iskustvom u pružanju računovodstvenih usluga, usluga obračuna plaća te računovodstvenog i poreznog savjetovanja.

Prethodna radionica održana je 3. prosinca 2022. godine u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, također za osnovnoškolce, dok će se sljedeća radionica, planirana za 27. siječnja u 16 sati održati u Župi Sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici.

Više informacija o projektu vrijednom 4.067.642,98 kn i tijeku njegove provedbe, u okviru kojega je do sada podijeljeno potrebitima na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije ukupno 8.116 paketa hrane i 4.000 paketa higijenskih potrepština, nalazi se na stranici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.