Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasovi volonteri već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu

Sisak (IKA)

Neposredno nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačke biskupije okupilo se čitavo mnoštvo volontera dajući na raspolaganje svoje vrijeme i rad kako bi pomoć u što ranijem roku stigla do potrebitih. Ukupno samo kroz distribucijski centar u Sisku u ova tri tjedna prošlo je oko 2 700 volontera, a o njihovoj snazi i požrtvovnosti govori i činjenica da je u utorak 19. siječnja samo na tom mjestu podijeljeno više od 1 100 obiteljskih paketa za najpotrebnije.

Volonteri su uglavnom mladi Sisačke biskupije, redovnice iz različitih redovničkih zajednica, svećenici, branitelji i ostali ljudi dobre volje pristigli u Sisak od Vukovara do Dubrovnika. Osobito veseli izniman angažman mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, koji neumorno i bespogovorno rade od ranih jutarnji i kasnih večernjih sati. Iako je nekima od njih sada već krenula škola, i dalje volontiraju u dijelu dana kada nemaju nastavu. Na pitanje jesu li iscrpljeni zbog svakodnevnog i cjelodnevnog volontiranja, volonteri jednoglasno odgovaraju kako nisu te da im volontiranje služi kao svojevrstan oblik terapije i oporavka od stresa i straha koji su i sami proživjeli, ali i činjenica da jedino međusobnim pomaganjem možemo osigurati ponovni opravak stradalog područja.

Veseli i činjenica da je volontiranje izrodilo brojna nova prijateljstva koja će sigurno postati temeljem budućeg djelovanja Caritasa Sisačke biskupije i jamac daljnjeg širenja lanca dobrote i djelotvorne ljubavi.

Ključne riječi:
potres volonteri