Budi dio naše mreže
Izbornik

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije poziva na sudjelovanje u programu „Eko duhovnost“

Košljun (IKA)

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije razvio je program „Eko duhovnost“ će se održati od 4. do 6. kolovoza u Franjevačkom samostanu na otoku Košljunu.

Jesu li povezani ekologija, priroda i isusovačka duhovnost? Možemo li krenuti na duhovni i intelektualni put kako bismo tražili i pronašli održiviji način života?

U enciklici „Laudato si’“ papa Franjo nudi odgovore na postavljena pitanja. „Budući da su sva bića međusobno povezana, svako se mora njegovati s divljenjem i poštovanjem, jer svi smo mi kao stvorena bića ovisni jedni o drugima.“ (Laudato sí, 42).

Odgovarajući na poziv pape Franje na ekološko obraćenje, Centar za duhovnost i kulturu Ignacije razvio je program „Eko duhovnost“ koji kroz radionice i duhovni sadržaj povezuje ekologiju i isusovačku duhovnu tradiciju. Program će animirati inženjerka agronomije i mlada poduzetnica Naomi Sarah Bosch te isusovac o. Tvrtko Barun.

„Pokušat ćemo analizirati trenutne ekološke izazove, otkriti mudrost kršćanske teološke i molitvene tradicije na temu stvorene prirode, tražiti načine kako napraviti stvarnu promjenu u našim životima i društvima. Tradicija sv. Ignacija u ekološkoj perspektivi zahtijeva kritičku svijest o okolišu u našem svakodnevnom životu. Ona nas vodi od osjećaja majčinskog upravljanja Zemljom prema još dubljoj povezanosti s obzirom na poredak stvaranja. Uključeni smo u odnos s utjelovljenim Bogom pa se stoga moramo vidjeti kao srodnici sa svim stvorenim, biološki i duhovno“, istaknuto je u opisu programa.

Prijaviti se može putem poveznice, a organizatori pozivaju sve koji imaju pitanja o samom programu da ih kontaktiraju putem e-mail adrese: manreza@ignacije.hr ili putem društvenih mreža, Facebooka i Instagrama.