Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka Međunarodne BK sv. Ćirila i Metoda novoizabranom patrijarhu SPC Porfiriju

Beograd (IKA)

Međunarodna biskupska konferencije svetih Ćirila i Metoda uputila je 18. veljače čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju. Čestitku MBK sv. Ćirila i Metoda prenosimo u cijelosti.

Vaša Svetosti!

U ime svih nadbiskupa i biskupa Međunarodne biskupske konferencije, svega klera, Bogu posvećenih osoba i vjernika laika katoličke vjeroispovjedi u Republici Srbiji, kao i u svoje osobno ime, iskreno Vam čestitam na izboru za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog!

Ovo je zaista veliki dan za Srpsku pravoslavnu crkvu i za sve stanovnike naše države. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve poput svjetionika ima nezamjenjivu ulogu u usmjeravanju, ne samo Crkve i vjernika, nego i cijelog našeg društva, prema pravim i neprolaznim evanđeoskim vrijednostima, vođen Istinom, Isusom Kristom, kojemu na Vašem izboru dajemo hvalu i slavu!

Neka Trojedini Bog blagoslovi Vaš izbor na časni tron pećkih patrijarha, da uz Božju pomoć i zaštitu možete izvršiti svetu misiju, koju Vam sam Gospod povjerava, nastavljajući stopama Vaših bogougodnih prethodnika.

U ovom vremenu punom izazova i poteškoća, mi predstavnici Katoličke crkve u Republici Srbiji, pružamo Vam ruku suradnje s željom da, svaki prema svojoj od Duha Božjeg povjerenoj misiji, doprinesemo napretku kako naših Crkava, tako i svih ljudi dobre volje u Republici Srbiji.

Najsvetijem i visokodostojnom Gospodinu Porfiriju, milošću Božjom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom: Na mnogaja ljeta!

S izrazima dubokog poštovanja,

Mons. dr. Ladislav Nemet, SVD, zrenjaninski biskup, predsjednik Međunarodne biskupske konferencije.