Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka predsjednice HDKN-a u povodu 55. svjetskoga dana sredstava društvene komunikacije

Zagreb (IKA)

Predsjednica Hrvatskoga društva katoličkih novinara doc. dr. sc. Suzana Peran uputila je čestitku u povodu 55. svjetskoga dana sredstava društvenih komunikacija.

Svim članicama i članovima Hrvatskoga društva katoličkih novinara, svim kolegicama i kolegama novinarima, urednicima i izdavačima, te svim medijskim korisnicima, čestitamo 55. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija.

U ovogodišnjoj poruci svijetu medija, papa Franjo nas potiče na osobni susret, na izlazak na ulice među ljude kako bismo ih upoznali i doživjeli njihovu priču.

„Ako se ne otvorimo susretu, ostajemo puki vanjski promatrači, unatoč tehnološkim inovacijama koje imaju mogućnosti da nas stave pred sveobuhvatnom stvarnošću u koju smo, kako nam se čini, svi uronjeni“, upozorava Papa u poruci dodajući da se neke stvari mogu naučiti samo iz iskustva, a u „komunikaciji nikada i ništa ne može u potpunosti nadomjestiti gledanje vlastitim očima“.

Stoga neka nas i ova Papina poruka osnaži u našemu medijskome djelovanju, kako se ne bismo umorili trošiti cipele na susrete s drugima, u traganju za istinom, provjeravajući informacije i svjedočeći u svojem medijskome djelovanju evanđeoske vrijednosti na dobro svakog čovjeka, istaknula je čestitki predsjednica Hrvatskoga društva katoličkih novinara doc. dr. sc. Suzana Peran.