Budi dio naše mreže
Izbornik

Četvero članova zajednice „Vjera i svjetlo“ primilo prvu pričest

Slavonski Brod (IKA)

Na misnom slavlju koje je u nedjelju, 24. listopada u Župi sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu uz domaćeg župnika vlč. Matu Matasovića i fra Iliju Jerkovića, ravnatelja Zlatnog cekina, predvodio vlč. Mato Martinković, pastoralni suradnik župe, četvero odraslih članova brodske zajednice Vjera i svjetlo „Kapljice dobrote“ primilo je prvu pričest.

To su Marin Kolaković, Brano Dobraš, Dubravka Marinković i Leonardo Gajšek. Bilo je to prvi put da je u toj brodskoj zajednici, koja okuplja osobe s težim i lakšim intelektualnim poteškoćama, a djeluje osam godina, upriličeno primanje toga sakramenta.

U homiliji vlč. Martinković posvijestio je kako su upravo članovi te zajednice oni koji ovome svijetu donose svjetlo kršćanske ljubavi. Roditeljima je zahvalio na trudu, žrtvi i ljubavi koju pružaju svojoj djeci s posebnim potrebama te im poručio: „Vjera je ono što vam daje snagu da možete sve one nevolje života, koje Gospodin po svojoj providnosti stavlja na vaš put, prihvatiti, i vjera je ona koja vam daje strpljivost u svemu tome.“

Posvijestivši prvopričesnicima i njihovim roditeljima kako u prvoj pričesti primaju najvećeg prijatelja Isusa koji daje svjetlo i smisao živoga naglasio je kako time u njihova srca ulazi velika radost. „Veliki je ovo dan za vas, velika je danas radost. Tu radost koju nam po sakramentima donosi Isus, posebno po sakramentu euharistije pozvani smo živjeti i prenositi drugima. Pozvani smo svjetlo vjere donijeti drugima, radost vjere donijeti drugima kako bi ih pridobili za Isusa. Pozvani smo biti svjedoci, svjetlonoše, misionari, poslanici i donositi radosnu vijest svojim životom vjere“, rekao je uz ostalo vlč. Martinković.

Posebno su dirljivi bili trenuci kada su ovi ‘maleni’ – odrasli ljudi u životnoj dobi između 30 i 50 godina pristupali oltaru i uz pomoć svojih roditeljima primali Isusa.

Podrška su im bili ostalih tridesetak članova brodske zajednice ‘Kapljice dobrote’, koji su sudjelovali i u misnim čitanjima kao i karmelićanke, koje su sudjelovale na slavlju. Pozdravu riječ uputila im je na početku Nikolina Šarić, voditeljica te zajednice, a prigodnu recitaciju izrekla je Gabrijela Barić. Vlč. Martinković, koji je za ovaj sakrament pripremao prvopričesnike i njihove roditelje, u znak sjećanja na taj veliki događaj darivao im je na kraju mise križ i Bibliju.