Budi dio naše mreže
Izbornik

Četvrta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Zagreb (IKA)

Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u ponedjeljak 4. veljače u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održana je četvrta sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode.

Na sjednici su sudjelovali članovi Radne skupine: mons. dr. Ivan Šaško, delegirani predsjednik, mons. Mijo Gorski, mons. dr. Stjepan Kožul, mons. dr. Stjepan Baloban, dr. Blaženka s. Valentina Mandarić, dr. Ante Crnčević, OFM, preč. mr. Marko Kovač i preč. dr. Denis Barić.

Nakon pozdravnih riječi kardinala Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik s treće sjednice Radne skupine koji je jednoglasno prihvaćen. U prvom dijelu sjednice temeljito se pristupilo čitanju radnih zadataka koje su članovi Radne skupine dobili na prethodnoj sjednici, a vezani su uz sadržaj Izjava i odluka Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Pritom su članovi Radne skupine iznijeli objekcije i ukazali na potrebne izmjene s obzirom na poboljšanje samoga teksta, imajući u vidu važeće crkvene dokumente, izglasane sinodske prijedloge te posebnosti i vlastitosti Zagrebačke nadbiskupije.U drugom dijelu sjednice dogovoren je način konačnog oblikovanja teksta Izjava i odluka prema utvrđenoj metodologiji, a koji će biti predstavljen na idućoj sjednici Radne skupine, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.