Budi dio naše mreže
Izbornik

Čin posvete Bezgrješnome Srcu Marijinu u Vojnome ordinarijatu

Zagreb (IKA)

Na svetkovinu Blagovijesti, 25. ožujka u kapelici Vojnog ordinarijata, vojni biskup Jure Bogdan je slavio misu, a na kraju su svi okupljeni izvršili čin posvete Bezgrješnome Srcu Marijinu.

Na misi su koncelebrirali generalni vikar don Marko Medo i vojni kapelan don Mate Mihaljević, a sudjelovali su svi djelatnici Vojnog ordinarijata, kao i Samostalnog odjela za potporu Vojnome ordinarijatu.

Papa Franjo uputio je poziv svim biskupima svijeta da mu se na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova, u petak 25. ožujka, pridruže u molitvi u činu posvete cijeloga čovječanstva, a osobito Rusije i Ukrajine Bezgrješnome Srcu Marijinu.

Odgovarajući na Papin poziv, biskup Bogdan pozvao je sve vojne i policijske kapelane da na taj dan u svojim kapelanijama ili na drugim mjestima, prema prilikama i okolnostima, izvrše čin posvete Bezgrješnome Srcu Marijinu bilo prilikom mise, ili križnoga puta, ili neke druge pobožnosti, navodi se u izvješću objavljenom na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.