Budi dio naše mreže
Izbornik

Članovi molitvene zajednice Schönstatske obitelji iz Samobora hodočastili u Slavonski Brod

Slavonski Brod (IKA)

Pedesetak vjernika, članova molitvene zajednice Schönstatske obitelji, koja djeluje u župi sv. Anastazije u Samoboru, zajedno sa svojim župnim vikarom vlč. Kristijanom Tušekom hodočastilo je u nedjelju, 21. srpnja u Slavonski Brod.

Kako je to bilo njihovo zavjetno hodočašće Gospi Brze Pomoći po dolasku razgledali su znamenitu brodsku Tvrđavu u kojoj je smještena i kapela Sv. Ane, a potom pohodili svetište Gospe Brze Pomoći, gdje su sudjelovali na misnom slavlju. Predvodeći misno slavlje uz domaćeg župnika preč. Ivana Lenića vikar Tušek je u prigodnoj homiliji, aktualizirajući Evanđelje toga dana, ukazao na važnost gostoljubivosti koju su posebno njegovali prvi kršćani. Naglasivši kako je temeljni poziv kršćana biti Isusov učenik vjernicima je poručio da im Marta i Marija budu primjer da smo kao kršćani uz gostoljubivost pozvani, poput Marije, Riječ Božju pozorno slušati i u svome je konkretnom životu izvršavati, odnosno služiti Bogu u svakom bratu čovjeku, izgrađivati svoj životni stav te tako biti prepoznatljivi iskreni Kristovi svjedoci u svijetu.

Voditeljica Schönstatske obitelji u Samoboru Dragica Sertić naglasila je kako redovito jednom godišnja organiziraju hodočašće u neko marijansko svetište. I ona kao i ostali hodočasnici posebno su bili iznenađeni izlaganjem župnika Lenića o brojnim uslišanom molitvama hodočasnika po zagovoru Gospe Brze Pomoći.
Nakon mise u tišini župne crkve pred Gospinim likom pomolili su se i za svoje osobne nakane.
Na odlasku su pohodili franjevačku crkvu Presvetog Trojstva gdje im je o djelovanju franjevaca u tom gradu više rekao domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović.
Tu su posebno molili za redovnike i redovnice te nova duhovna zvanja u Katoličkoj Crkvi.