Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovo: Sjednica Nadbiskupijskog povjerenstva za biblijski pastoral

Đakovo (IKA)

U Nadbiskupskom domu u Đakovu u subotu 1. listopada održana je sjednica Povjerenstva za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije na čelu s novim povjerenikom, vlč. dr. sc. Ivanom Benakovićem, ujedno profesorom na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Susret je započeo molitvom, a potom su uslijedili pozdravi. Vlč. Benaković pozdravio je đakovačko-osječkog pomoćnog biskupa Ivana Ćurića i prijašnjeg povjerenika vlč. Krešimira Bulata te mu ujedno zahvalio na dosadašnjem angažmanu. Pozdrav je uputio i članovima Povjerenstva te se ukratko predstavio. Izrazio je zadovoljstvo i spremnost biti na raspolaganju Nadbiskupiji nakon uspješno završenog studija i doktorata u Rimu jer svoje znanje iz područja biblijskih znanosti želi predati što većem broju vjernika Nadbiskupije. Osvrnuo se na trenutačno stanje biblijskog pastorala u nadbiskupiji i potaknuo članove Povjerenstva na promišljanje o suvremenim načinima približavanja Riječi Božje. Istaknuo je važnost napredovanja u vjeri kroz upoznavanje i promoviranje Riječi Božje i to ne samo za vjernike, nego i sve druge koji žele upoznati Riječ Božju, a do sada to nisu činili.

Biskup Ćurić izrazio je dobrodošlicu novom povjereniku i u ime nadbiskupa Đure Hranića i svih nazočnih zahvalio prijašnjem povjereniku vlč. Krešimiru Bulatu na dosadašnjem angažmanu, sa željom da i dalje ostane članom Povjerenstva te pruža svoje bogato iskustvo i doprinos njegovom radu. Uslijedila je diskusija o stanju i perspektivama biblijskog pastorala u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Biskup Ćurić u svom je promišljanju iznio ideje i prijedloge za provođenje biblijskog pastorala u župnim zajednicama te potaknuo nazočne da budu promotori Božje Riječi u krilu Nadbiskupije i to posebice u „jakim vremenima“ crkvene godine – u adventu i korizmi. Sjednica je nastavljena promišljanjima svih članova Povjerenstva na čelu s novim povjerenikom. Svi su složni u jednome – Biblija je knjiga koja ima božanski autoritet, a time i potencijal da bude temeljni pokretač pastoralnog rada Nadbiskupije.