Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan Družbe sestara Naše Gospe u Vukovaru i Aljmašu

Vukovar/Aljmaš (IKA)

U srijedu, 1. svibnja u Vukovaru je održan godišnji susret članica Družbe sestara Naše Gospe iz različitih zajednica. Dan družbe sestre su provele u zahvaljivanju i spomenu na velika djela Božja i pobjedu dobra, života i nesebičnog darivanja života za druge.

Došle su iz Zagreba, Osijeka, Gunje, Bjelovara i Davora te su svoj susret započele u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova gdje ih je bratski dočekao fra Ivica Jagodić. Pokazao im je video o stradanju Vukovara u Domovinskom ratu i njegovoj obnovi nakon povratka.

Potom su sudjelovale na misnom slavlju o blagdanu zaštitnika župe sv. Josipa Radnika, u Borovu Naselju. U tišini i divljenju veličini Božje ljubavi koja se očitavala kroz ljudsku krhkost, pohodile su Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Vukovarsku bolnicu a zatim molile za sve poginule i nestale na Memorijalnom groblju i na Ovčari. U samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa su kušale kako je „dobro kad sestre borave zajedno“ i s okusom radosti zbog doživljenih susreta krenule iz Vukovara put Aljmaša.

U Aljmašu im je župnik Ante Markić približio povijest i sadašnjost ovog drevnog marijanskog svetišta. Pred likom Gospe od Utočišta molile su za cijelu Hrvatsku, za sve koji se utječu zagovoru Nebeske Majke i za one kojima je njezin zagovor u ovom trenutku najpotrebniji.