Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Zagreb (IKA)

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, u petak 11. prosinca, obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Zbog pandemijskih okolnosti, obilježavanje je organizirano u skromnijem obliku uz poštivanje epidemioloških mjera.

Svečanost je započela u kapeli Vojne kapelanije “Sv. Petar i Pavao” slavljem svete mise za sve poginule i nestale branitelje djelatnike HRZ-a koju je predvodio generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo.

U propovijedi se prisjetio da je u ovoj teškoj godini za HRZ poginulo četiri pilota, te da se ratno zrakoplovstvo, kao i cijela zemlja, bori sa situacijom širenja virusa. Uputio je i riječi ohrabrenja te pozvao nazočne da zastanu i posebno mjesto u svom životu daju svome Bogu, jer smo tek tada sigurni u svim životnim situacijama.
“Virus u međuljudskim odnosima koji ubija ljudsku dušu, ljudsko dostojanstvo drugoga jest velika opasnost kojoj se moramo oduprijeti da bi bili više ljudi za svoje bližnje. Stoga stavite svoju zabrinutost u ruke Boga koji nas ljubi”, istaknuo je don Marko Medo.