Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan posvećenog života proslavljen u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji

Bjelovar (IKA)

U predvečerje blagdana Prikazanja Gospodnjeg, 1. veljače, redovnice i redovnici okupili su se u bjelovarskoj katedrali Sv. Terezije Avilske oko svog biskupa Vjekoslava Huzjaka i proslavili Dan posvećenog života.

Na početku slavlja fra Marko Pustišek pozdravio je biskupa te sve redovnice i redovnike riječima sv. Franje koji ohrabruje za zajednički život.

Svečanom pjevanom Večernjom molitvom i euharistijskim slavljem zahvalili su Gospodinu za dar poziva i služenja u svojim zajednicama različitih karizmi. Umjesto kratkog čitanja u Časoslovu fra Rikardo je pročitao odlomak iz knjige pape Franje „Zdravo Marijo!“

Sudjelovale su sestre iz zajednica: bazilijanki iz Križevaca, kćeri Božje ljubavi iz Križevaca, klanjateljice Krvi Kristove iz Bjelovara, milosrdnice sv. Vinka Paulskog iz Grubišnog Polja, Naše Gospe iz Bjelovara i franjevci iz Bjelovara. Zahvalu biskupu Huzjaku izrekla je jedna redovnica uz kratku meditaciju i prezentaciju.

Slavlje je animirao ženski zbor i orguljašica Valentina Vedriš, a u katedrali su  se okupili i djeca, mladi te ostali vjernici koji su redovnice i redovnike pjesmom i molitvom podržali na putu posvećenog života.

Ključne riječi:
Bjelovar Dan posvećenog života