Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata obilježen u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Ogulinu je obilježen u srijedu 17. studenoga 2021.

Prigodom obilježavanja 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje slavljena je misa, nakon koje je uslijedilo euharistijsko klanjanje te molitva kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba.

Misu je predslavio ogulinski župnik vlč. Nikola Prša u zajedništvu sa župnim vikarom Brunom Lovakovićem.

„Danas se spominjemo svih poginulih u Domovinskom ratu, a posebno onih u Vukovaru i Škabrnji koji su dali svoju krv za slobodu“, poručio je vlč. Prša. Nakon mise predmolio je klanjanje s molitvom za branitelje i njihovu žrtvu.

Zborom mladih je ravnao uz orguljsku pratnju Marin Mićanović.

Zatim su svi sudionici mise kod spomenika hrvatskim braniteljima na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, čelnicima braniteljskih udruga, političkih stranaka i brojnih građana nazočili molitvi za branitelje koju je također predvodio vlč. Prša.

Tom prilikom je poručio: „Prenosimo svoje prošnje da budu poticaj da opravdamo krv koju su branitelji Vukovara prolili i sve žrtve koje su podnijeli za slobodnu Hrvatsku.“

Mladi župe su otpjevali nekoliko prigodnih skladbi. Svo vrijeme je, zahvaljujući Udruzi pedagoga tehničke kulture i projekta Stem bajke, na središnjoj kuli Frankopanskog kaštela projiciran vukovarski vodotoranj. Također su se reprizirali tonski zapisi javljanja Siniše Glavaševića iz okupiranog Vukovara za tadašnje slušatelje Hrvatskog radija. Na koncu su svi sudionici upalili lampaše i njima formirali ime Vukovar te krenuli ulicom Bernardina Frankopana od Trga hrvatskih rodoljuba pa do policijske postaje paleći svijeće.