Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen u Ogulinu

Ogulin (IKA)

U Ogulinu je u srijedu 18. studenoga večernjom misom, klanjanjem i molitvom kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Misu je predslavio ogulinski župnik vlč. Nikola Prša, a suslavio je župni vikar Bruno Lovaković. S ostalim vjernicima sudjelovali su i predstavnici gradskih udruga.

„Danas se spominjemo svih poginulih u Domovinskom ratu, a posebno onih u Vukovaru i Škabrnji koji su dali svoju krv za slobodu“, poručio je vlč. Prša. Nakon mise održano je klanjanje pred Presvetim koje je predvodio vlč. Lovaković s molitvom za braniteljima i njihovim žrtvama. Misu je glazbom animirao zbor mladih pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ante Tripala i orguljsku pratnju Marije Kaurić.

Zatim je kod spomenika hrvatskim braniteljima održana molitva za branitelje koju je predmolio vlč. Nikola u Prša s vlč.Brunom Lovakovićem i fra Mirkom Gregovom iz ogulinskog samostana sv. Franje Asiškog. Mladi župljani otpjevali su nekoliko prigodnih skladbi. Na koncu su svi sudionici krenuli ulicom Bernardina Frankopana od Trga hrvatskih rodoljuba pa do policijske postaje paleći lampione.