Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan službenice Božje Ane Marije Marović na 13. Danima hrvatskih svetaca i blaženika

Križevci (IKA)

Pretprogramom i misom koju je u čast službenice Božje Ane Marije Marović predvodio duhovnik Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva don Ivan Bodrožić te okruglim stolom „Svetost i zdravlje“ u Križevcima su u petak 28. svibnja nastavljeni 13. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Svečanost je započela predstavljanjem službenice Božje Ane Marije Marović koje su izveli članovi Hrvatskoga katoličkoga liječničkoga društva: Nediljka Rogošić, Andrea Koščec i fra Draženko Tomić.

Zatim je don Ivan Bodrožić predslavio misu u crkvi sv. Ane, a suslavili su župnik križevačke Župe sv. Ane Stjepan Soviček i duhovnik zagrebačke podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva fra Draženko Tomić.

U propovijedi je don Ivan izrazio radost što na Danima hrvatskih svetaca i blaženika može progovoriti o Bokeljki porijeklom iz Dobrote koja je svoju svetost ostvarila kao redovnica u Veneciji. Njenu je duhovnost usporedio s duhovnošću starih monaha iz prvih kršćanskih vremena.

Skrbila se za ljude s rubova društva, rekao je propovjednik i naglasio da je po tome aktualna i danas. Govorio je o tome kako se službenica Božja odrekla svojih mnogih umjetničkih darova kako bi se se u potpunosti posvetila Gospodinu.

„I danas su nam potrebne odvažne i svete žene poput Ane Marije Marović, koje će se Kristu, vođene njegovom ljubavlju, posvetiti potpuno“, zaključio je don Ivan.. Na kraju mise predmolio je molitvu za proglašenje Ane Marije Marović blaženom.

Liturgijsko pjevanje predvodio je Oratorijski zbor crkve sv. Marka u Zagrebu „Cantores sancti Marci“, pod ravnanjem dirigenta Jurice Petra Petrača.

Nakon mise održan je okrugli stol „Svetost i zdravlje“. Sudjelovali su križevački vladika Milan Stipić, predsjednik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva dr. Rok Čivljak te član obitelji zaslužne za promicanje štovanja Ane Marije Marović Marko Perčin. Sudjelovao je i predstavnik Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809. Ivan Petković. Program je vodila novinarka Nikolina Marović.

Cjelokupan program iz križevačke župne crkve sv. Ane mogao se pratiti preko Facebook stranice portala prigorski.hr, Hrvatskoga katoličkog radija i Radio Marije.

2. dan 13. Dana hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima – Oratorijski zbor Cantores sancti Marci (Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“)

2. dan 13. Dana hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima – Okrugli stol „Svetost i zdravlje“ (Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“)

2. dan 13. Dana hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima (Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“)