Budi dio naše mreže
Izbornik

Dekanatski susret ministranata Velikogoričko-odranskog dekanata

Zagreb (IKA)

Pod geslom „Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce!“ (Mt 6, 21) održan je u subotu, 1. prosinca, dekanatski susret ministranata Velikogoričko-odranskog dekanata.

Susret je održan u prostorima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, a Dekanat su predstavljale župe Donja Lomnica, Velika Gorica (bl. Alojzije Stepinac, Navještenje BDM i sv. Petar i Pavao) te Vukovina. Susret je započeo pod vodstvom Matije Pavlakovića, člana Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije koji je, uz službu rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, posebno zadužen za pastoral ministranata i osnovnoškolaca Nadbiskupije. Sudjelovalo je 50 ministranata, od toga 48 osnovnoškolaca te 2 srednjoškolca. Posebnost susreta bio je i u zavidnom broju sedmaša i osmaša koji su razgovarali sa Rektorom o mogućnostima ulaska u šalatsku sjemenišnu zajednicu.

Po završetku igara uslijedila je kateheza na temu upoznavanja sakramenta sv. Reda u kojoj je rektor Pavlaković, na mladima pristupačan način, ukazao na važnost duhovnih zvanja, posebno svećeničkog. Istaknuo je i važnost službe ministranata koji su desne ruke svojim župnicima.

Kruna dana bilo je zajedništvo ministranata i sjemeništaraca na euharistijskom slavlju, koje je predvodio preč. Matija Pavlaković uz asistenciju vlč. Marka Čolića, đakona na praktikumu u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici.

Na koncu misnog slavlja rektor Pavlaković predvodio je, u zajedništvu sa prisutnim ministrantima i okupljenim vjernicima, molitvu za duhovna zvanja koju je sastavio sv. papa Ivan Pavao II.