Budi dio naše mreže
Izbornik

Dekanatski susret svećenika i članova Župnih pastoralnih vijeća Vinkovačkoga dekanata

Vođinci (IKA)

U organizaciji Pastoralnog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije u Župi Kraljice svete krunice u Vođincima 23. rujna održan je formativni susret svih župnika i članova Župnih pastoralnih vijeća Vinkovačkoga dekanata.

Susret je počeo molitvom dekana Vinkovačkoga dekanata preč. Ante Šiška, koji je potom pozdravio sve nazočne vijećnike i župnike te nadbiskupijskog povjerenika dr. Stanislava Šotu, koordinatora Pastoralnog centra Đakovačko-osječke nadbiskupije. U uvodnoj riječi preč. Šiško istaknuo je važnost funkcije vijećnika pastoralnog vijeća u župnim zajednicama, čija je najvažnija uloga poticati rast u vjeri cijele župne zajednice kao i razvijati međusobnu suradnju vijećnika i župnika.

Nakon uvodne riječi dr. Stanislav Šota održao je predavanje „Narav suodgovornosti Župnoga pastoralnog vijeća u svjetlu iskustva djelatne vjere i budne nade, ljubavi i zajedništva, poziva i poslanja“ u kojem je pokušao približiti ulogu vijećnika pastoralnog vijeća te rad pojedinih odbora unutar pastoralnog vijeća.

U trećem dijelu susreta vijećnici su sudjelovali u radionicama, prema tome kojemu odboru pripadaju (Odbor za naviještanje, Odbor za liturgiju, Odbor za karitativnu djelatnost), na kojima su razmijenili svoja iskustva o djelovanju odbora unutra župne zajednice te dobrobitima koje iz njihova djelovanja proizlaze.

Nakon radioničkog dijela, uslijedila je kratka rasprava, a formalni dio susreta završio je molitvom koju je predvodio preč. Šiško.

Po završetku formalnog dijela susreta, vijećnici su se zadržali u ugodnom druženju i razgovoru uz prigodnu okrjepu koju su za tu priliku pripremili članovi ŽPV-a Župe Kraljice svete Krunice.