Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseta obljetnica djelovanje redovničke zajednice Družbe Sinova Bezgrješne u Kutini

Kutina (IKA)

Na današnji dan, 1. svibnja 2010., gotovo nezapaženo, može se reći prema načinu života brata Ivana Bonifacija Pavletića (od 2016. sluge Božjega), u Kutini je započelo djelovanje Redovničke zajednice Družbe Sinova Bezgrješne.

Skroman postolar iz Zbjegovače u svom kratkom životu, kako otkrivaju njegovi biografi, tijekom 10 godina redovničkog  djelovanja u Italiji bio joj je najvjerniji član. U Kutinu, mjesto Ivanovog krštenja i rodnu Moslavinu, stigli su tada pater Mariano Passerini i brat Franco Baggia.


Činu useljenja u Družbi darovanu kuću iz svoje obiteljske ostavštine, bio je nazočan i osobito radostan rođeni Kutinčanin mons. Vladimir Stanković. Teško je za neizmjernu promociju Kutine i Sisačke biskupije kroz desetljeće spomenuti pojedinosti djelovanja Družbe. Od prvoga dana na čelu joj je p. Mariano Passerini, iskreno prihvaćen kao duhovnik i stanovnik Kutine.

Djelatnost Družbe vidljiva je u volonterskom radu u humanitarnom, vjerskom djelovanju, te oblicima zdravstvenog, socijalnog, kulturnog života.


Fotografije: s. Miram Kuštreba