Budi dio naše mreže
Izbornik

Deseti Mladifest održan u kanadskom Norvalu

Norval (IKA)

Deseti Susret hrvatske katoličke mladeži u Sjevernoj Americi održan je od 7. do 9. lipnja 2024. u Hrvatskom franjevačkom središtu i župi Kraljice Mira u kanadskom Norvalu, izvijestila je Katolička tiskovna agencija BK BiH.

Mladifest je okupio nekoliko stotina mladih hrvatskih katolika iz SAD-a i Kanade koji su kroz tri dana sudjelovali u duhovnom programu molitve, pjesme, svjedočanstava, klanjanja, slavlja svetih misa i ispovijedi, prijenosi Katolička tiskovna agencija BK BiH.

Mladifest je započeo u petak poslijepodne misom koju je predslavio domaći župnik fra Robert Kavelj, a nastavio se prigodnim programom i dobrodošlicom mladima. Večer je završena klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. U subotu jutro program se nastavio u župnoj dvorani Franjevačkog središta na Norvalu. Mladima je najprije govorio fra Ante Market na temu “Prestanite i znajte da sam ja Bog” (Ps 46,10).

Sljedeći je govorio glavni govornik ovogodišnjeg susreta, vlč. Dan Reehil. On je s mladima podijelio svoj životni put koji ga je vodio od potpunog odbijanja vjere i Boga do službe svećenika i egzorcista. Naime, vlč. Dan se nakon jednog odlaska u Međugorje potpuno promijenio te je ostatak životne priče predstavio kao čudesno lijepu povijest Božje ljubavi i blizine.

Poslijepodnevni dio programa započeo je vremenom za tišinu i samoću, bez mobitela te samo uz Sveto Pismo. Nakon toga uslijedio je ručak, a zatim rad po skupinama.

U poslijepodnevnom dijelu programa fra Antonio Musa iz Hrvatske župe sv. Jeronima iz Chicaga govorio je na temu ispovijedi i vodio mlade u pripravi za istu. Zatim je slavljena misa koju je predvodio vlč. Reehil, a događaj je završen s večeri slavljenja benda Amorose koji su za tu prigodu došli iz domovine.

U nedjelju jutro mladi su se okupili u dvorani gdje je vlč. Reehil govorio o duhovnoj borbi i kako se oduprijeti zlu u svijetu. Zatim je u norvalskoj crkvi uslijedila misa na kojoj su bili župljani, od kojih su brojni u domove ugostili mlade. Misu je predvodio je fra Lovro Šimić iz hrvatske župe sv. Ćirila i Metoda iz New Yorka, a zatim su mladi imali prigodu za dijeljenje iskustava.

Program je završen ručkom kojeg su pripremile norvalske domaćice, a nakon ručka bilo je druženje na prostorima Hrvatskog franjevačkog središta Kraljice Mira.

“Bogu dajemo hvalu za ovaj lijepi susret u kojem smo još jednom nahranjeni Božjom mudrošću i njegovom snagom, posvjedočivši tako i svoje kršćansko ime i ostajući vjerni vjeri naših otaca i na ovom sjevernoameričkom kontinentu. Najvjernija Odvjetnice na braniku stoj – čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom”, poručili su iz Hrvatske katoličke mladeži Sjeverne Amerike.