Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica Djetetu Isusu nastavljena u Brodskom Vinogorju

Slavonski Brod (IKA)

Devetnica Djetetu Isusu, koju su na Blagovijest 25. ožujka počele Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, ponovno je moljena u četvrtak, 25. svibnja u Brodskom Vinogorju.

Jutarnje misno slavlje u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući, u kojoj od 2016. djeluju Služavke Maloga Isusa (SMI), predvodio je vlč. David Sluganović, župnik brodske župe Svete Obitelji. Suslavio je vlč. Josip Čabraja, župnik u Njemačkoj, koji je ovih dana u Hrvatskoj.

Ocrtavajući život i djelo sluge Božjega Josipa Stadlera, koji je odnedavno i počasni građanin Slavonskog Broda, vlč. Sluganović ustvrdio je kako „taj veliki čovjek treba biti primjer i poticaj da se više okrenemo potrebama drugih, da im pomažemo.“ Zahvalio je Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u brodskom samostanu što to doista čine u svome gradu te se u molitvi posebno prisjetio, ne tako davno, triju poginulih sestara koje su također djelovale u Slavonskom Brodu. Pozvao je vjernike da više upoznavaju Isusa, „da si posvješćuju kako se rodio za svakoga od nas“ te „da se trudimo da nama i našim bližnjima svaki dan bude Božić.“

Kako na kraju svih misa svećenik posebno blagoslovi dječicu toga je puta vlč. Sluganović posebno blagoslovio djevojčicu Sofiju-Ivu Mraz, koja je toga jutra jedina od djece sudjelovala na misi, a slavlje je obogatila otpjevavši pjesmu Malome Isusu – „Isuse maleni, Bože moj, srce ti dajem da sam tvoj“. Preko nazočnih roditelja vlč. Sluganović blagoslovio je i svu ostalu djecu, koja zbog školskih obveza nisu mogla doći na misu.

Nakon molitve za Stadlerovo proglašenje blaženim i pobožnosti Djetetu Isusu s. Kristina Adžamić, (SMI) pozvala je vjernike da im se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim za koju će nakanu posebno moliti na misnim slavljima svakoga 25. u mjesecu sve do Božića u kapeli Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen-kući sestara SMI u Brodskom Vinogorju. Zajedničko druženje i toga su puta nastavili u lijepom prostranom dvorištu centra. Vjernike je toga puta iznenadio vlč. Sluganović koji je za sve pripremio obilan doručak.