Budi dio naše mreže
Izbornik

Devetnica uoči svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

Valpovo (IKA/TU)

Uz večernju misu u Župi Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu započela je 29. studenoga devetnica u čast župne svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Prvoga dana devetnice misu je predslavio župnik Zvonko Mrak. Homiliju je održao trajni đakon u Tovarniku, vlč. Ivan Tutiš.

U homiliji je vlč. Tutiš pozvao župljane na budno življenje vjere u svakodnevnom životu, prepoznavajući Krista u bližnjima. Nadalje je govorio o važnosti koju pridajemo zdravlju. „U današnje vrijeme pandemije skloni smo i mi kršćani stavljati zdravlje na postolje, kao najvažnije u našem životu. A to ne smije biti tako. Zdravlje je važno, no naš pogled treba biti usmjeren na Gospodina koji nam je pripremio život u vječnosti.“

Vlč. Tutiš je na slikovit način predočio važnost Božje blizine. „Za neke je Bog velik, a za neke nije, ovisno koliko mu se približimo. Samo tražeći Božju blizinu, uviđamo koliko je velik i silan.“ Ujedno je rekao da je „vrijeme došašća poziv na obraćenje, otvorenost srca i duše za dolazak našeg Gospodina. I trebamo ga iskoristiti, a svoju vjeru istinski radosno živjeti u zajedništvu s drugima, bili zdravi ili bolesni“.

„Zbog pandemije koronavirusa i novih epidemioloških mjera za crkvena okupljanja sigurno smo uskraćeni. No to nas ne priječi da se utječemo Bezgrešno začetoj Blaženoj Djevici Mariji i molimo Njen zagovor“, zaključio je.