Budi dio naše mreže
Izbornik

Direktorica Laudato TV-a u posjetu Vatikanu

Zagreb (IKA)

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović boravi u Rimu i Vatikanu gdje je u srijedu 29. siječnja bila na općoj audijenciji kod pape Franje. Tom prigodom uživo se iz dvorane Pavla VI uključila u emisiju LTV-a 'Papa s nama'. Na kraju se osobno susrela sa Svetim Ocem te mu uručila CD s koncerta 'Progledaj srcem' i uime svih djelatnika Laudato TV-a zamolila ga da moli 'za ovaj veliki Božji projekt našeg malog hrvatskog naroda'.

„Ostanimo vjerni svetom Petru i njegovim nasljednicima i pronosimo mir i ljubav i jednostavno Budimo Božji“, izjavila je Abramović te nadodala kako moli za sve djelatnike i gledatelje Laudato TV-a.

U javljanju uživo rekla je kako je vrlo radosna te koliko je lijepo biti u središtu Rimokatoličke Crkve.

„U rimskim katakombama koje su bile svjedokom najtežih dana kršćanstva nađena je jedna svjetiljka na kojoj su bile urezane riječi: ‘Petar ne umire’. Nestalo je i moćnih dinastija svijeta i minula su silna kraljevstva na zemlji i prolaznost se zamjećuje svuda na svijetu, ali jedno ostaje neizmijenjeno do konca svijeta: to je institucija papinstva koja ostaje i pored tolikih prohujalih bura i oluja. Čovjeku se nehotice nameće pitanje: ‘Od kuda dolazi ta neslomljivost?’ Odgovor je u tome što iza te činjenice stoji svemogući Bog. Sin Božji obećao je svetom Petru u Cezareji Filipovoj: ‘Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati’. Kada ističemo svoju vjernost svetom Petru i njegovim nasljednicima s ponosom ističemo i ponovo obećavamo i prisežemo vjernost. To je i pitanje našeg obraza i časti, a Božja providnost bdije nad nasljednicima svetog Petra i to nitko ne može poreći“, poručila je Abramović iz Vatikana.

Tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela i s teologom, publicistom i urednikom emisije ‘Katoličanstvo’ vlč. Robertom Barronom, posjetila produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan.