Budi dio naše mreže
Izbornik

Djeca iz Caritasova vrtića „Sveta obitelj“ u „Zemlji prijateljstva i mira“

Sarajevo (IKA)

Djeca i odgojiteljice Caritasova Dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ i Produljenog boravka/Obiteljskog savjetovališta iz Sarajeva boravili su u četvrtak 11. srpnja na izletu u Fondaciji “Zemlja prijateljstva i mira” koja se nalazi nedaleko od Sarajeva, objavljeno je na stranici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Doček je priredio utemeljitelj Fondacije Jean Claude Carreau koji je „Zemlju prijateljstva i mira“ osnovao u znak sjećanja na kapetana Gillesa, njegovog sina koji je poginuo 22. srpnja 1995. u Butmiru, kao i za sve druge članove mirovnih trupa koji su stradali tijekom obavljanja svojih dužnosti na prostoru Balkana.

Fondacija je neprofitna, osnovana u svrhu pružanja pomoći mladim osobama kroz provođenje različitih aktivnosti, naglašavajući one koje imaju humanitarni karakter. U humanitarnom djelovanju se ogleda i sličnost s djelovanjem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije koji po svojoj misiji služi za dobro svakog čovjeka, posebno onog koji je u potrebi.

Na izletu je bio nazočan i predsjednik Caritasa BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić koji je zajedno s djecom i ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirkom Šimićem upalio svijeće mira kako bi zajedno odali počast svim stradalim žrtvama u prethodnom ratu.

Djeca su bila posebno radosna zbog ovog izleta, a ono što ih je najviše radovalo i što su čekali s velikom znatiželjom bilo je jahanje i mogućnost susreta (za neke prvi put) s konjima. Imali su priliku i šetati kroz šumu, praviti piknik na travi, igrati se, pjevati, skakati i uživati u ljepoti tog mjesta. Nakon šetnje organiziran je i roštilj za svu djecu.