Budi dio naše mreže
Izbornik

„Djeca pjevaju adventu“

Šibenik (IKA)

Tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju adventu“ u sklopu kojeg je u Šibenik stiglo Betlehemsko svjetlo, održan je u ponedjeljak 17. prosinca u katedrali Sv. Jakova.

Uz brojne vjernike okupio se i velik broj djece koja su pjesmom uljepšala došašće u Šibeniku. Nastupili su dječji župni pjevački zborovi iz župa Katedrala, Šubićevac, Murter, Gradac, Drniš, Bilice, Primošten i Vodice. Na kraju programa u katedralu je stiglo Betlehemsko svjetlo koje je primio šibenski biskup Tomislav Rogić. Svjetlo su donijeli predstavnici Katoličkih skauta Šibenske biskupije.

U nagovoru biskup je poručio kako svjetlo ima veliku poruku. Djeci koja su pjevala adventu poručio je kako su ona primila Svjetlo koje dolazi i tako postala djeca Božja. Svjetlo kada se dijeli ono se povećava, a ne umanjuje. Kada daš plamen drugome, plamen ne postaje manji. To je Betlehemsko svjetlo Isusovog rođenja koje se daruje da rasvijetli svakog čovjeka, a sebe ne umanjuje kad se drugom daruje. Molimo Gospodina da se to i nama dogodi, poručio je biskup Rogić.

Ključne riječi:
Advent djeca Šibenik