Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljena posvjedočenja šestorici đakona

Rijeka (IKA)

Šestorica đakona riječkog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ primili su 14. lipnja posvjedočenje da su završili 6., đakonsku godinu teološkog studija i time se na korak približili skorom svećeničkom ređenju.

Luka Klarica, Hrvoje Mandić i Tomislav Nikolić trebali bi u lipnju biti ređeni za svećenike Riječke nadbiskupije, Jurica Vekić i Stipe Breko na putu su da postanu svećenici Porečke i Pulske biskupije, a Andrija Živković uskoro bi trebao biti zaređen za svećenika Krčke biskupije.

Posvjedočenje o uspješnom završetku đakonske godine dobili su nakon završnog razgovora s poglavarima i profesorima, rektorom sjemeništa mr. sc. Mariom Gerićem, prof. dr. sc. Mariom Tomljanovićem i prof. dr. sc. Nikolom Vranješom.

Na svečanom činu dodjele posvjedočenja sudjelovao je i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je đakonima uputio riječi podrške i čestitke. Poručio im je da nastave u svom rastu na svećeničkom putu te zahvalio njihovim voditeljima u đakonskoj godini u kojoj su kandidate duhovno, intelektualno i praktično pripremali za primanje sakramenta svećeničkog ređenja.

Od ove godine program 6. đakonske godine teološkog studija u Rijeci organizira i provodi Metropolitanski pastoralni institut. Iz tog su razloga po prvi put na ovaj način, skromno i uz sva epidemiološka ograničenja, đakonima svečano dodijeljene potvrde, posvjedočenja, o uspješno završenoj đakonskoj godini, posljednjoj formativnoj stubi na putu do svećeničkog ređenja.