Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljene stipendije stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Zagreb (IKA)

U Vijećnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u četvrtak 5. prosinca dodijeljeno je šesnaest stipendija studentima toga sveučilišta za akademsku godinu 2019./2020.

Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, istaknuvši da su stipendije poticaj za daljnje uspješno studiranje te da Sveučilište sustavno radi na poticanju studentskog standarda.

Rektor Tanjić osobito je istaknuo ulogu Marka Franovića iz Australije koji je prepoznao rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. On je primjer čovjeka koji je prepoznao važnost kulture odgoja, obrazovanja a napose stipendiranja izvrsnih studenata te je spreman pomoći jer vjeruje u hrvatski i katolički identitet našeg Sveučilišta, rekao je dr. Tanjić.

Uime studenata zahvalni govor održala je studentica diplomskog studija Odjela za psihologiju Larissa Kalaus. „Uime svih stipendista zahvaljujem našoj sveučilišnoj zajednici i donatoru Marku Franoviću, bez kojeg ova dodjela danas ne bi bila moguća. Sigurna sam da ova stipendija svakome od nas ima drugačije značenje, ali vjerujem da je svima zajedničko da ona predstavlja potvrdu našeg rada, truda i zalaganja tijekom godina te da će nas sve motivirati i dati nam dodatnu energiju za daljnja ulaganja u sebe i studij“, rekao je Franović.

Stipendijski fond “Marko Franović” i Hrvatsko katoličko sveučilište dodijelili su ukupno šesnaest stipendija u sljedećim kategorijama: za studentsku izvrsnost, za studente vrhunske sportaše, za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, za studente s invaliditetom.

Iz fonda „Marko Franović“ u ukupnom iznosu od 100.000 kuna financirano je deset stipendija dok je preostalih šest stipendija u iznosu po 10.000 kuna financiralo Hrvatsko katoličko sveučilište iz vlastitih sredstava.

Svečanoj dodjeli stipendija nazočili su prorektori, pročelnici i profesori Hrvatskog katoličkog sveučilišta kao i članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija.