Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodjela priznanja najboljim ekipama i igračima KMNL-e "Ivan Pavao II." i Sudamja kupa 2019.

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u srijedu 26. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu pobjednike 14. sezone Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ i ovogodišnjeg Sudamja kupa. Tom prigodom uručio je odličja, pehare i medalje najboljim momčadima i igračima.

Uz nogometaše, trenere i župnike, susretu su nazočili i povjerenik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Mihael Prović i voditelj sportske sekcije Ureda za mlade Mladen Jurić.

Prvoplasirana ekipa prve lige Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“, četvrti put u nizu, je momčad župe sv. Josipa iz Dugog Rata. Oni su predstavljali Splitsko-makarsku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici u Varaždinu. Drugo mjesto pripalo je momčadi splitske župe Pomoćnice kršćana – Kman koja je osvojila i pokal za fair play, dok je treće mjesto osvojila župa sv. Andrije sa Sućidra. Najbolji strijelac je Milan Družijanić (župa sv Mihovila – Kamen). Priznanja su dobile i najbolje drugoligaške momčadi. Prvoplasirana momčad je iz župe Gospe od Otoka – Solin, drugoplasirana iz župe sv. Ante – Zadvarje, a treće mjesto zauzela je ekipa župe Gospe od Pojišana (Split). Najbolji strijelac druge lige je Luka Šarić (Pojišan).

Nagrađeni su i ovogodišnji najbolji natjecatelji Sudamja kupa. Prvo mjesto osvojila je momčad iz splitske župe sv. Andrije – Sućidar, drugo mjesto zauzela je župa sv. Ante – Zadvarje, a trećeplasirana ekipa je iz katedralne župe Uznesenja BDM – Split.

Prigodnu riječ izrekao je nadbiskup Barišić, čestitavši mladima na izvrsnim sportskim rezultatima. Zahvalio je povjereniku za mlade don Mihaelu Proviću i voditelju sportske sekcije Mladenu Juriću za sve što su učinili u protekloj sezoni kako bi mladi natjecatelji razvijali svoj kršćanski identitet.

Dobitnicima i svim sudionicima prigodne riječi su uputili dr. Prović i Jurić. Istaknuto je kako natjecanja iz godine u godinu rastu kvalitetom i vidljiv je znatan pomak u lijepom ponašanju na nogometnom terenu. Ono što posebno veseli je sve veća zauzetost u župnom pastoralu i rekordan broj sudionika na duhovnim obnovama.

Nakon fotografiranja druženje je nastavljeno uz osvježenje u vrtu.