Budi dio naše mreže
Izbornik

Dominikanci u Rijeci proslavili svetkovinu sv. oca Dominika

Rijeka (IKA)

U samostanskoj crkvi Sv. Jeronima u Rijeci svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina utemeljitelja Reda propovjednika - sv. oca Dominika, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija na mrežnim stranicama.

Prije početka misnog slavlja starješina samostana fr. Ivan Dominik Iličić uputio je riječi pozdrava. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Bernard Barbarić – gvardijan s Trsata koji uskoro odlazi u Viroviticu na novu službu.

Koncelebrirali su novopostavljeni samostanski starješina fr. Ivan Dominik, skorašnji trsatski gvardijan fra Krunoslav Kocijan, mons. Sanjin Francetić, župnik najstarije gradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, dominikanci i drugi svećenici iz Rijeke. Asistirali su dominikanski i franjevački novaci.

Propovjednik je predstavio dvije bitne Dominikove osobine. Prva je molitva, a druga studij. Molitva prethodi svemu, produbljuje učenje, daje mu snagu, a navjestitelju Radosne vijesti autentičnost, rekao je fra Bernard.

Prije svečanog blagoslova samostanski starješina zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i zaželio mu sretan put na novu službu. Zahvalio je svim svećenicima koji su koncelebrirali i novacima.