Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Damir Stojić vodio duhovnu obnovu u Bošnjacima

Bošnjaci (IKA/TU)

Duhovna obnova pod geslom „Uskrsnuo je! Živ je!“, koju je vodio don Damir Stojić, SDB, održana je 26. i 27. travnja 2024. u Župi sv. Martina u Bošnjacima.

Molitveni program uključivao je molitvu krunice, misno slavlje s propovijedi, te euharistijsko klanjanje, a okupio je ponajprije vjernike bošnjačke župe.

U nagovorima je voditelj najprije govorio o živome Isusu prisutnome u euharistiji i Božjoj riječi te uskrsnoj radosti i kako se ona može zadobiti. „I uz progon koji je ponekad odskočna daska za širenje evanđelja, uskrsnu radost će iskusiti čovjek koji ima vjeru i koji ima takve oči da sve gleda kroz Uskrsnuće“, rekao je don Damir. Nadalje, govorio je kako Bog ljubi svoj narod i ne napušta ga te će dati i više nego što možemo zamisliti jer je on raskošan – raskošan u ljubavi i milostima.

Druge večeri naglasio je prisutnost Isusa u ispovijedi, ali i kako ga se može pronaći u njegovoj majci Mariji koja je živa. „Ako želite vidjeti što je Bog zamislio za čovjeka gledajte u Gospu jer ona je bezgrešno začeta. Ona je ogroman dar. Ako je Isus došao preko Marije, vratimo se i mi njemu preko njegove majke i budimo joj bliski kroz brojne marijanske pobožnosti. Na koncu je govorio o dobrim djelima i kako ona osvajaju srca te šire Kraljevstvo nebesko.“

„Nemojte škrtariti dobrim djelima jer tada upravo postajemo produžena Gospodnja ruka!“, zaključio je voditelj.

Upoznajući se sa župnom zajednicom, u pratnji domaćega župnika, don Damir je hodočastio u obližnje marijansko svetište Skrovite Gospe Šumanovačke kao i do mjesne kapele Drage Gospe Bošnjačke.