Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom „Humanost prije svega“, ove je godine u povodu Kurban bajrama podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa, a kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama, izvijestili su 21. srpnja iz zagrebačkog Caritasa.

Ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Jelena Lončar preuzela je donaciju 300 kg junećeg mesa za potrebe korisnika Socijalne samoposluge u Gajnicama, a donacije za Kuću sv. Franje u Vugrovcu i Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici dostavljene su izravno korisnicima.
Prigodom preuzimanja donacije, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar istaknula je značenje povezanosti Caritasa i organizacije Humanity First Hrvatska kroz višegodišnju ujedinjenosti u pomoći potrebnima. Izrazila je zadovoljstvo što će i ova donacija unijeti radost u živote korisnika te im olakšati svakodnevnicu na rubu egzistencije. „Dok zahvaljujem za pomoć i podršku radu Caritasa, ujedno svim članovima organizacije Humanity First Hrvatska čestitam Kurban bajram! Te želim da nas zajedništvo u službi humanosti i ljubavi i nadalje povezuje u našim nastojanjima i radu“, istaknula je s. Jelena.
Govoreći o donaciji kurbana, koja je ove godine podijeljena kroz 390 paketa dopredsjednik HF Hrvatska Sead Mulabegović istaknuo je: „Na sam Kurban bajram 20. srpnja u našemu sjedištu u Brezovici podijelili smo kurbane za lokalnu zajednicu; za obitelji i samce slabijeg imovnog stanja, za djecu u Kući Bl. Alojzije Stepinac i Kući sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu te pučkim kuhinjama Sestara Majke Terezije u Jukićevoj i Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. U tijeku je i podjela kurbana potrebitima na području Sesveta te obiteljima migranata iz Sirije, koje su prihvatili gradovi Sisak i Karlovac“.
Prilikom uručivanja donacije u Caritasovu skladištu u Rakitju, predsjednik Udruge Munawwar Khan istaknuo je da se ovim blagdanskim donacijama nastavlja lijepa dugogodišnja suradnja Udruge Humanity First Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te tradicionalna pomoć potrebitima bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili drugu pripadnost. „Istovremeno, na ovaj način Ahmadija muslimanski džamat u Hrvatskoj, pod čijim pokroviteljstvom djeluje Humanity First Hrvatska, uz financijsku potporu Humanity First Njemačka, čestita blagdan svim vjernicima i ljudima dobre volje: Kurban bajram Sherif Mubarek Olsun!“, navodi se u izvješću Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.