Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacije Caritasovim maturantima

Zagreb (IKA)

Brojni darovatelji uključili su se u opremanje osmero mladih iz kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za proslavu maturalnih večeri.

Caritasova kuća na Trešnjevci ima četvero maturanata – tri djevojke i jednog mladića. Za maturalnu večer Zaklada »Hrvatska za djecu« darovala im je dvije haljine i jedno odijelo. Dečko je dobio Varteksovo odijelo (odijelo, košulja, kravata), a svi su dobili Borovo cipele. Za dvije djevojke haljine su sašili brand »Lokomotiva« (Luka Grubišić i Lana Puljić) te glumica i dizajnerica Katarina Baban, a za treću djevojku haljinu, cipele i nakit kupila je Arijana Kušen. Facebook-grupa »Čarolija darivanja« posredovala je u sljedećim donacijama za uljepšavanje: Frizerski salon »Glam Express« darovao je frizure za dvije djevojke, a za jednu djevojku frizuru je darovao Frizerski salon »Shiske«; Salon za uljepšavanje »Martina« darovao je manikuru i ugradnju noktiju za dvije djevojke i šminkanje za jednu djevojku, a vizažistica Dijana Sajko darovala je šminkanje za dvije djevojke, dok je Salon za uljepšavanje »Ballu« darovao jednu manikuru i ugradnju noktiju.

Troje od četvero maturanata iz Kuće Trešnjevka sudjelovalo je zajedno s četvoricom maturanata iz Caritasove kuće u zagrebačkom naselju Dubec 11. travnja na modnoj reviji koju je u Hotelu »Westin« organizirala Zaklada »Hrvatska za djecu« kao završetak Projekta »Moja maturalna večera«. I maturante iz ove Caritasove kuće odjenuo je Varteks (odijelo, košulja, kravata), a cipele su birali iz asortimana Borova.