Budi dio naše mreže
Izbornik

Dosadašnji rezultati Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Zagreb (IKA)

U okviru programa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ od 2. siječnja do 31. svibnja 2023. godine Hrvatski Caritas prikupio je ukupno 368.305,44 € novčane pomoći.

Od ukupnoga prikupljenog iznosa hrvatske su nad/biskupije putem ordinarijata ili nad/biskupijskih Caritasa doznačile 331.459,09 € novčanih darova vjernika. Križevačka eparhija je svoj doprinos od 10.000 eura usmjerila preko Bosansko-hercegovačkog vikarijata Eparhije Caritasovim korisnicima u župama na području Bosne i Hercegovine.

Pojedine župe, samostani i redovničke zajednice izravno su na račun Hrvatskog Caritasa uplatile ukupno 17.686,46 €.

Iznos od 19.159,89 € prikupile su i uplatile pojedine pravne osobe i tvrtke te brojni hrvatski građani iskazavši solidarnost s ljudima u potrebi u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Financijska pomoć upućena preko Hrvatskog Caritasa, kao provoditelja programa Hrvatske biskupske konferencije, doprinos je djelovanju ustanova Katoličke Crkve i Caritasove mreže koje se bave humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim projektima, socijalnim poduzetništvom te obrazovanjem u Bosni i Hercegovini. (Detaljnije izvješće na www.caritas.hr.)