Budi dio naše mreže
Izbornik

Došašće u Zaboku bit će u znaku molitve za obitelji i domovinu te prikupljanja pomoći potrebitima

Zabok (IKA)

Župljani župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka kroz došašće će se pripremati za svetkovinu Božića svakodnevnim misama – zornicama moleći na određenu nakanu. Ove godine, glavna molitvena nakana je za blagoslov naših obitelji i domovine.

Kao i dosadašnjih godina, tiskane su i prigodne sličice s poticajnim mislima za svaki dan došašća, koje su usmjerene na riječi i misli blagopokojnog kardinala Franje Kuharića u povodu obilježavanja stote obljetnice njegovog rođenja, a koje će se dijeliti onima koji će sudjelovati na zornicama svakoga dana.
Svake subote u 18 sati pred nedjelju došašća, u župnoj crkvi će se održavati molitveni susreti za Crkvu, obitelji i domovinu i paljenje adventske svijeće.
Osim molitvenih i liturgijskih slavlja, župljani župe Zabok pozvani su uključiti se i u karitativan rad u župi konkretnim djelima milosrđa te i na taj način posvjedočiti svoju opredijeljenost za poruku Mladoga Kralja. U tom smislu, Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije na način da će kroz cijelo vrijeme došašća, svi koji žele, moći kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u trgovinama.

Ključne riječi:
došašće Zabok