Budi dio naše mreže
Izbornik

Drugi ciklus „online“ programa „Priprema za brak“

Šibenik (IKA)

Fra mr. sc. Željko Klarić, OFM Conv., organizira drugi ciklus program priprave za sklapanje sakramenta ženidbe koji će započeti 2. svibnja 2022., a održavat će se preko platforme Google Meet.

U okviru Pripreme za brak bit će održano sedam susreta:

  • 2. svibnja – Uvod: Naučiti kršćanski ljubiti
  • 4. svibnja – Božji plan s čovjekom
  • 9. svibnja – Izbor osobe i zaruke
  • 11. svibnja – Savez i posebnost sakramenta ženidbe
  • 16. svibnja – Sakrament ženidbe po kanonskom pravu
  • 18. svibnja – Slavlje sakramenta ženidbe

Susreti su namijenjeni mladićima i djevojkama u vezi, zaručnicima, nedavno vjenčanima i napose nevjenčanim parovima koji žive zajedno i možda se pitaju: „Čemu brak?!“

Susretima se želi ući u dublje promišljanje o pozivu na ljubav upisanog u ljudsku narav, te o značenju braka i sakramenta. Cilj susreta je otkriti ljepotu i istinu o braku koju je Isus objavio.

Susreti će se održavati na Google Meetu, a trajat će oko sat vremena. Svi sudionici će na kraju dobiti i materijale koje će naknadno moći obrađivati u paru. Također će moći naknadno pogledati cijeli susret.

Broj sudionika ograničen je na 50 parova.

Voditelj fra Željko Klarić magistrirao je u Rimu iz područja pastoralne teologije. U izvođenju susreta pomoći će mu bračni par Domagoj i Mia Čondić koji su prvi prošli program prošle godine te su sudjelovali i u prvom ciklusu.

Ova priprema za brak ne zamjenjuje pripremu koja je obavezna u župi ili dekanatu i propisana ondje gdje će se pojedini parovi vjenčati, stoga se može nazvati „za one koji žele više“.

Prijaviti se može do popunjavanja slobodnih mjesta na adresu e-pošte priprema.za.brak@gmail.com.