Budi dio naše mreže
Izbornik

Državni tajnik Svete Stolice u kolovozu će pohoditi Ars i Lurd

Vatikan (IKA)

Kardinal Pietro Parolin u kolovozu će prvi put od početka pandemije koronavirusa otići na službeno putovanje izvan Vatikana, objavio je 8. srpnja Vatican News.

Prvo službeno putovanje državnog tajnika Svete Stolice bit će u Francusku. Na svetkovinu sv. Ivana Marije Vianneya, 4. kolovoza pohodit će Ars u kojem je djelovao sveti župnik i gdje se nalazi njegovo neraspadnuto tijelo. Kako je potvrdio rektor arškog svetišta Patrice Chocholski kardinal Parolin predslavit će misu te sudjelovati na konferenciji o temi „Papa Franjo i svećenici, na putu s narodom Božjim“.

Istoga dana kardinal će u svetištu otvoriti put posvećen kardinalu Emilu Biayendi, nadbiskupu Brazzaveillea u Kongu, preminulom 1977., za čiju je kanonizaciju postupak u tijeku. Pohod kardinala Parolina rektor svetišta vidi kao priliku za ponovno otkrivanje karizme svetog arškog župnika, posebice u afričkoj kulturi i među svećenicima 21. stoljeća.

Kardinal Parolin će također u Francuskoj na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza pohoditi Lurd. To će mu biti treći pohod Lurdu od 2013. kada je imenovan državnim tajnikom. Ovoga puta u sklopu 147. nacionalnog hodočašća koje organizira zajednica obitelj Uznesene, predslavit će euharistiju na kojoj neće sudjelovati bolesnici zbog poštivanja mjera protiv širenja koronavirusa, objavio je Vatican News.

Ključne riječi:
Ars kardinal Pietro Parolin Lurd