Budi dio naše mreže
Izbornik

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin stigao u Hrvatsku

Zagreb (IKA)

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin sletio je u utorak 10. svibnja u večernjim satima u Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu.

Kardinala Parolina dočekali su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. Krunoslav Novak te posebni savjetnik za vanjsku politiku hrvatskoga premijera Mate Granić.

Kardinal Parolin u Hrvatskoj će boraviti do četvrtka 12. svibnja. U Hrvatsku je došao na poziv Hrvatske biskupske konferencije povodom 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske te 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske.

S članovima Hrvatske biskupske konferencije kardinal Parolin susrest će se u srijedu, 11. svibnja, u sjedištu HBK na zagrebačkom Ksaveru. Istoga dana u 18 sati predvodit će euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28, u Zagrebu. Prijenos slavlja moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatske televizije, te preko Hrvatskoga katoličkog radija.

U četvrtak, 12. svibnja, u prijepodnevnim satima kardinal Parolin imat će susret s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. U Hrvatskom saboru će održati prigodni govor, a poslije toga susrest će se s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem.