Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovački biskup u Josipovcu i Maslini

Mandaljena (IKA)

Na blagdan Nevine dječice, u srijedu 28. prosinca, dubrovački biskup Roko Glasnović pohodio je Centar za rehabilitaciju „Josipovac“ u Mandaljeni gdje je sa štićenicima i osobljem slavio euharistiju te blagoslovio prostor u kojem žive. Nakon toga je pohodio Dječji dom „Maslina“.

U propovijedi u Josipovcu biskup Glasnović je govorio o Isusovu rođenju, o bježanju Svete obitelji u Egipat, o kralju Herodu koji je htio ubiti Isusa.

„U cijelom svijetu kroz povijest postoje seobe, ljudi iz različitih razloga odlaze iz kraja gdje žive tražeći bolji život, bolji posao ili neku egzistenciju u nesigurnosti rata“, kazao je biskup. Herod je mislio da mu je kraljevstvo ugroženo od Isusa, pa ga želi pogubiti. „I mi nekad u našem životu mislimo da je naš ponos, naše ime, naš život ugrožen zato što netko zna bolje, radi više i sl.“, primijetio je biskup te napomenuo da čovjek samo od samoga sebe može biti ugrožen pa se zato treba truditi uvijek biti malo bolji.

Napomenuvši kako život i teškoće života treba gledati pod vidom vječnosti biskup Glasnović je rekao da kad nas drugi možda dovoljno ne razumiju i ne vide naše trenutačne potrebe možemo moliti za sebe i druge. Isus nas voli i dobro je u molitvi reći: Isuse, smiluj se! – zaključio je biskup.

Pjevanje na misi animirao je sastav „Speramus“, a sudjelovali su i djelatnici biskupijskog Caritasa te zamjenik ravnateljice Toni Đerek.

U domu „Maslina“ biskupa Glasnovića dočekali su ravnateljica Ilijana Stojanović s osobljem i štićenicima. Sva djeca doma potom su izvela prigodnu predstavu te su za uspomenu biskupu darovali sliku „Pogled na Lokrum“ koju je naslikala jedna štićenica doma, a biskup je njima zahvalio pjesmom „Hvala“.