Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik i Metković ugostili udrugu Magis: Prikazan film „Sentir y gustar – Kušaj i guštaj“

Dubrovnik/Metković (IKA)

Premijera filma „Sentir y gustar – Kušaj i guštaj“, u produkciji udruge Magis prikazan je u petak 17. ožujka u kinu Visia u Dubrovniku i subotu 18. ožujka u Metkoviću, u kinu Pobjeda.

Hrvatska je bila domaćin međunarodnog projekta Magis Europe u 2022. godine. Magis Europe ime je međunarodnog isusovačkog projekta, a srž projekta su eksperimenti kojih je u Hrvatskoj 2022. bilo 29, od toga 4 na podruju Dubrovačko-neretvanske županije.

„Magis“ znači „više, bolje, cjelovitije“. Kroz eksperimente sudionici su izloženi različitim iskustvima iz područja služenja, duhovnosti, društva i kulture, umjetnosti i hodočašća i imaju priliku primijetiti u kakvom su odnosu njihove želje, molitve i nadanja sa stvarnošću u kojoj žive, te što je ono što ih više dovodi u odnos s Bogom.

Film redatelja Mateja Sunare, u 80 minuta, na više od 15 svjetskih jezika, donosi njihova svjedočanstva o tome što su doživjeli. Projekcije filma u Dubrovniku i Metkoviću bile su i zahvala Udruge Magis svima koji su ljetos otvorili vrata svojih domova pokazali sudionicima sve lokalne znamenitosti, poznate i manje poznate prirodne ljepote, običaje i baštinu.

Autori scenarija filma uz redatelja i su Ante Arambašić, Jakov Petrak i p. Tomislav Špiranec. Direktor fotografije je Jakov Matić, direktor tona Mirko Lesko, a za grafičko oblikovanje bio je zadužen Tvrtko Karačić. Dramatizaciju igranih scena radio je Pere Eranović.

Sljedeća projekcija filma bit će 25. ožujka u Rijeci. Više o projekcijama filma mogu se pronaći na poveznici.

Za sve koji bi htjeli iskusiti ono o čemu film govori, najavljeno je i održavanje Magis CRO koji će se održati od 12. do 20. kolovoza 2023. Planira se nekoliko eksperimenata, a prijave započinju u travnju.