Budi dio naše mreže
Izbornik

U Zadru prikazan film „Sentir y gustar – kušaj i guštaj“

Zadar (IKA)

Magisov dokumentarni film „Sentir y gustar – kušaj i guštaj“ prikazan je u utorak 17. svibnja 2023. u dvorani Samostana sv. Frane u Zadru.

Više od sedamdeset mladih Zadrana aktivnih u franjevačkim, salezijanskim i dijacezanskim župnim zajednicama pogledalo je svjedočanstva svojih vršnjaka koji su prošlog ljeta kroz eksperimente na 29 lokacija u Hrvatskoj, u okviru isusovačkog međunarodnog programa Magis Europe, u svakodnevici tražili i kušali Boga.

Film je snimljen u produkciji Udruge Magis, a opisuje kako je 350 mladih iz cijelog svijeta proteklog ljeta grlilo Boga u stvarnosti diljem Lijepe Naše.

„Projekcija filma u Zadru, iako šesta po redu u Hrvatskoj, bila je zaista posebna. Guštali smo u divnom ambijentu dvorane u franjevačkom samostanu te u radosnom društvu mladih Zadrana iz različitih zajednica. Jako je poticajno njihovo zajedništvo, kao i otvorenost i spremnost da kušaju nešto novo i drugačije“, izjavila je koordinatorica udruge Magis Petra Borošak.

Udruga Magis ove godine, u kolovozu organizira domaću inačicu programa – Magis CRO. Više informacija o prijavama i programu može se pronaći na mrežnoj stranici Magis Croatia. Otvorene su prijave i za jednostavno ljeto i duhovne vježbe za srednjoškolce, studente i radničku mladež na Modravama, a prijaviti se i pronaći detalje može se na stranici Skaca.