Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova članova zajednice Vjera i svjetlo

Samobor (IKA)

Stotinjak članova zajednice Vjera i svjetlo iz cijele Hrvatske okupili su se na duhovnu obnovu koordinacijskih ekipa od 3. do 5. veljače u Kući susreta „Tabor“ u Samoboru.

Tamo su uz duhovno vodstvo i nagovore fra Stipe Kljajića razmatrali o temi: „Lice Božje u licima drugih“. Vjera i svjetlo je zajednica u kojoj se susreću osobe s intelektualnim teškoćama, njihovi roditelji i prijatelji, a svi su pozvani na trodijelni ples: graditi odnos s najmanjim i ranjivim ljudima, živjeti vjeru i prijateljstvo u zajednici te širiti radosnu vijest u svijetu.

„Ako želite naći Boga, tražite ga među ljudima“, napomenuo je fra Stipo Kljajić. Pozvani smo na radikalnu promjenu, potpunu okrenutost Bogu i vršenje njegove volje koja bi bila: činiti dobro drugome. Zapovijed ljubavi ključ je za sretan život. Voljeti čovjeka, prepoznati bližnje oko sebe i slijediti Isusovu zapovijed čak i u ljubavi prema svojim neprijateljima. Poruka koju Isus govori, odnosi se na sve kršćane, bez izuzetka i šalje nas u svijet da budimo mirotvorci koji će uljepšavati ovu zemlju i biti znak mudrosti!

Program se sastojao od trenutaka zajedništva, dijeljenja, molitve, tišine, pjesme, preispitivanja vlastitih odnosa prema drugima, oživljavanja evanđelja, svjedočenja i iskrenih osmijeha.